• Hem
  • Kost
  • Ånäsklinikens kostrådgivning

Ånäsklinikens kostrådgivning

Kostrådgivning

Vid kostrådgivning analyserar vi din livsstil och kosthållning – detta genom en kostregistrering som du tidigare har genomfört. Hur går det till? Du får föra en kostdagbok i 3 eller 7 dagar, gärna över vardag och helg.
Detta görs för att jag ska se hur din kost ser ut idag och kunna ändra den så lite som möjligt för att lättare kunna anpassa till ditt liv.
Vi tittar på vad som händer med kroppen, vilken funktion de olika näringsämnena har i kroppen. Syfte är att öka din medvetenhet om hur valet av “bränsle” påverkar människans mentala och fysiska kapacitet.

Dagens så kallade välfärdssamhälle

har medfört att människan blir allt mer överviktig och har en sämre fysisk kapacitet.
Att använda sig av moderna ”dieter” där man ska undvika en massa produkter och gärna plocka bort näringsämnen som kroppen behöver, är inte rätt väg att gå för att uppnå välbefinnande.
Vi går igenom hur din kosthållning bör se ut för att få ut så mycket energi som möjligt. När vi väljer lämpliga träningsformer tar vi hänsyn till dina tidigare träningsvanor, kondition, tid och målsättning med kostprogrammet.

Kosten som verktyg

Först och främst använder vi kosten som ett verktyg för att du ska orka med arbete, vardag, träning, familj mm. Maten är en stor del av en människas liv och det är viktigt att maten är något som är gott och positivt. Meningen är att du själv ska finna din egen väg och därav din egen “diet”

Taggar:, , , , , , , , , , ,

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar