Styrketräning för löpare och oavsett om du är ny på löpning eller om du har sprungit i flera år kan du dra nytta av styrketräning. Vissa löpartränare är tveksamma till att styrketräna eftersom de tror att det kommer att göra dem klumpiga och långsammare. Men styrketräning kan göra ditt löp-program effektivare och roligare. Styrketräning för löpare och fördelarna med styrketräning för löpare Även om du vill bli snabbare, starkare eller gå ner i vikt kan styrketräning hjälpa dig att nå dina mål. Här är några sätt som styrketräning kan förbättra ditt löpprogram. Ökad löpeffektivitet Om du någonsin har fått din form att falla samman när du blir trött mot slutet av ett långt lopp eller lopp, kan styrketräning hjälpa. Att stärka din core kan hjälpa dig att förbättra och bibehålla din löpform, vilket resulterar i högre löpeffektivitet. Detta är särskilt viktigt för de som tränar för en långdistanstävling som ett halv- eller helmaraton eftersom mindre effektivitetsförbättringar kan göra en enorm skillnad över alla dessa m Kettlebells - Level 3 "Fatburners club"

Styrketräning för löpare

Styrketräning för löpare och oavsett om du är ny på löpning eller om du har sprungit i flera år kan du dra nytta av styrketräning. Vissa löpartränare är tveksamma till att styrketräna eftersom de tror att det kommer att göra dem klumpiga och långsammare. Men styrketräning kan göra ditt löp-program effektivare och roligare.

Styrketräning för löpare och fördelarna med styrketräning för löpare

Även om du vill bli snabbare, starkare eller gå ner i vikt kan styrketräning hjälpa dig att nå dina mål. Här är några sätt som styrketräning kan förbättra ditt löpprogram.

Ökad löpeffektivitet

Om du någonsin har fått din form att falla samman när du blir trött mot slutet av ett långt lopp eller lopp, kan styrketräning hjälpa.

Att stärka din core kan hjälpa dig att förbättra och bibehålla din löpform, vilket resulterar i högre löpeffektivitet.

Detta är särskilt viktigt för de som tränar för en långdistanstävling som ett halv- eller helmaraton eftersom mindre effektivitetsförbättringar kan göra en enorm skillnad över alla dessa mil.

Viktminskning på Ånäskliniken Fysioterapi Göteborg

Om du lägger till mer muskelmassa ökar din ämnesomsättning, vilket innebär att du förbränner fler kalorier både i vila och under träningspass.

Många löpare tycker att om man lägger till styrketräning i sin träning, ökar deras viktminskningsansträngning och hjälper dem att ta sig igenom en viktminskningsplatå.

Förbättrad uthållighet och minskad trötthet

Ökad muskelstyrka hjälper din kropp att bättre hantera påfrestningarna från löpningen. Dina muskler kommer att kunna prestera längre innan de blir trötta, vilket hjälper dig att bibehålla din korrekta löpform.

Att förbättra din styrka hjälper dig att slåss mot väggen eller krampa under de sena stadierna av ett långdistanslopp.

Snabbare tempo

Att förbättra din form och uthållighet leder också till ett snabbare övergripande tempo. Löpare ser vanligtvis förbättringar i sina tävlingstider ganska snart efter att de lagt till styrketräning till sina kurer. Du behöver inte lägga timmar på att göra stärkande övningar.

Även bara två eller tre 15- till 20-minuters styrketräningspass i veckan kan bygga mer muskelmassa.

Styrka och mer muskler ger minskad risk för skador

Underkropps- och coreövningar är avgörande när det gäller att minska skaderisken. Starkare core- och benmuskler gör att du behåller din korrekta löpform längre, så att du minskar risken för ländryggssmärta eller andra problem som är förknippade med dålig löpform.

Många löpskador, särskilt knä- och höftrelaterade problem, är ett resultat av muskelobalanser eller -svagheter.

Om du känner smärta eller är orolig för ett biomekaniskt fel eller tidigare skada, kan en idrottsläkare eller sjukgymnast rekommendera specifika övningar för dig att rikta in dig på vissa områden.

Personlig Träning På Ånäskliniken

Kettlebell

Svinga, pressa och snatcha dig i toppform! Kettlebell är ett kanonkule-liknande redskap, som användes av ryska ”Starkeman” redan för över hundra år sedan.

 

Styrketräning för löpare och oavsett om du är ny på löpning eller om du har sprungit i flera år kan du dra nytta av styrketräning. Vissa löpare är tveksamma till att styrketräna eftersom de tror att det kommer att göra dem skrymmande och långsammare. Men styrketräning kan göra ditt löpprogram effektivare och roligare. Styrketräning för löpare och fördelarna med styrketräning för löpare Även om du vill bli snabbare, starkare eller gå ner i vikt kan styrketräning hjälpa dig att nå dina mål. Här är några sätt som styrketräning kan förbättra ditt löpprogram.för-att-träna-upp-din-styrka-hemma-är-en-kettlebell-ett-utmärkt-träningsredskap (1)

Förbättrad uthållighet och minskad trötthet Ökad muskelstyrka hjälper din kropp att bättre hantera påfrestningarna från löpningen. Dina muskler kommer att kunna prestera längre innan de blir trötta, vilket hjälper dig att bibehålla din korrekta löpform. Att förbättra din styrka hjälper dig att slåss mot väggen eller krampa under de sena stadierna av ett långdistanslopp. Snabbare tempo Att förbättra din form och uthållighet leder också till ett snabbare övergripande tempo. Löpare ser vanligtvis förbättringar i sina tävlingstider ganska snart efter att de lagt till styrketräning till sina kurer. Du behöver inte lägga timmar på att göra stärkande övningar. Även bara två eller tre 15- till 20-minuters styrketräningspass i veckan kan bygga mer muskelmassa. Styrka och mer muskler ger minskad risk för skador Underkropps- och coreövningar är avgörande när det gäller att minska skaderisken. Starkare core- och benmuskler gör att du behåller din korrekta löpform längre, så att du minskar risken för ländryggssmärta eller andra problem som är förknippade med dålig löpform. Många löpskador, särskilt knä- och höftrelaterade problem, är ett resultat av muskelobalanser eller -svagheter. Om du känner smärta eller är orolig för ett biomekaniskt fel eller tidigare skada, kan en idrottsläkare eller sjukgymnast rekommendera specifika övningar för dig att rikta in dig på vissa områden. Personlig Träning På Ånäskliniken Kettlebell Svinga, pressa och snatcha dig i toppform! Kettlebell är ett kanonkule-liknande redskap, som användes av ryska "Starkeman" redan för över hundra år sedan.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *