MaRTIN-mAxIMUS-bORJESSON-1

Förbättrad uthållighet och minskad trötthet Ökad muskelstyrka hjälper din kropp att bättre hantera påfrestningarna från löpningen. Dina muskler kommer att kunna prestera längre innan de blir trötta, vilket hjälper dig att bibehålla din korrekta löpform. Att förbättra din styrka hjälper dig att slåss mot väggen eller krampa under de sena stadierna av ett långdistanslopp. Snabbare tempo Att förbättra din form och uthållighet leder också till ett snabbare övergripande tempo. Löpare ser vanligtvis förbättringar i sina tävlingstider ganska snart efter att de lagt till styrketräning till sina kurer. Du behöver inte lägga timmar på att göra stärkande övningar. Även bara två eller tre 15- till 20-minuters styrketräningspass i veckan kan bygga mer muskelmassa. Styrka och mer muskler ger minskad risk för skador Underkropps- och coreövningar är avgörande när det gäller att minska skaderisken. Starkare core- och benmuskler gör att du behåller din korrekta löpform längre, så att du minskar risken för ländryggssmärta eller andra problem som är förknippade med dålig löpform. Många löpskador, särskilt knä- och höftrelaterade problem, är ett resultat av muskelobalanser eller -svagheter. Om du känner smärta eller är orolig för ett biomekaniskt fel eller tidigare skada, kan en idrottsläkare eller sjukgymnast rekommendera specifika övningar för dig att rikta in dig på vissa områden. Personlig Träning På Ånäskliniken Kettlebell Svinga, pressa och snatcha dig i toppform! Kettlebell är ett kanonkule-liknande redskap, som användes av ryska "Starkeman" redan för över hundra år sedan.

Förbättrad uthållighet och minskad trötthet

Ökad muskelstyrka hjälper din kropp att bättre hantera påfrestningarna från löpningen. Dina muskler kommer att kunna prestera längre innan de blir trötta, vilket hjälper dig att bibehålla din korrekta löpform.

Att förbättra din styrka hjälper dig att slåss mot väggen eller krampa under de sena stadierna av ett långdistanslopp.

Snabbare tempo

Att förbättra din form och uthållighet leder också till ett snabbare övergripande tempo. Löpare ser vanligtvis förbättringar i sina tävlingstider ganska snart efter att de lagt till styrketräning till sina kurer. Du behöver inte lägga timmar på att göra stärkande övningar.

Även bara två eller tre 15- till 20-minuters styrketräningspass i veckan kan bygga mer muskelmassa.

Styrka och mer muskler ger minskad risk för skador

Underkropps- och coreövningar är avgörande när det gäller att minska skaderisken. Starkare core- och benmuskler gör att du behåller din korrekta löpform längre, så att du minskar risken för ländryggssmärta eller andra problem som är förknippade med dålig löpform.

Många löpskador, särskilt knä- och höftrelaterade problem, är ett resultat av muskelobalanser eller -svagheter.
Om du känner smärta eller är orolig för ett biomekaniskt fel eller tidigare skada, kan en idrottsläkare eller sjukgymnast rekommendera specifika övningar för dig att rikta in dig på vissa områden.

Personlig Träning På Ånäskliniken
Kettlebell
Svinga, pressa och snatcha dig i toppform! Kettlebell är ett kanonkule-liknande redskap, som användes av ryska ”Starkeman” redan för över hundra år sedan.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *