Min vision

vision-karlzons

Jag heter Max Björnsson men kallas för Maximus. Idrott, träning, kost och hälsa är mina stora intressen och så har det alltid varit.

Jag fick min första skivstång och hantlar av min kära mor när jag var tio år, så jag har 43 års erfarenhet av styrketräning och 5 års erfarenhet som tävlingskroppsbyggare. Jag öppnade mitt första gym 1979 i Mölndal med min kompanjon Kalle G. Nu öppnar Ånäskliniken som blir nr 47 och det minsta ”gymmet” men som är det det bästa för den enskilde patienten/ kunden.

En hel anläggning bara för en kund åt gången. Jag har ägnat hela mitt yrkesverksamma liv åt utbildningar och mina arbeten som massageterapeut, sjukgymnast, personlig tränare och som rehabiliteringsspecialist. Tyvärr så har jag ägnat nästan lika lång tid på att göra affärer med stor ekonomisk framgång som resulterade i en Stroke i Mars – 2014. Idag är jag glad att jag lever och att jag fick chansen att stanna upp och inse vad som ger mig mest glädje och självförverkligande.

Jag har en unik kompetens. Jag följer inga trender, jag samlar på kunskap. Det enda som intresserar mig är vilken träning som ger snabbast resultat. Jag ifrågasätter ständigt det jag tror på och frågar mig om det inte finns något effektivare sätt att styrketräna. Detta är det enda sättet för mig att utvecklas på. Jag letar ständigt efter anatomiska fakta, ett biomekaniskt fakta, ett muskelfysiologiskt fakta eller ett vetenskapligt forskningsresultat.

Styrketräning är ett så komplext och mångfacetterat ämne att jag aldrig kan bli fullärd. För att kunna studera detta ämne krävs omfattande kunskaper inom funktionell anatomi, biomekanik och muskelfysiologi. Jag lägger ned mycket tid på att studera anatomi, analysera rörelser och utvärdera övningar.

Min syn på holistisk träning bygger på att man ser kroppen för vad den är; en helhet där alla delar måste fungera i samklang. Styrka, rörlighet, kondition, kost; allt hänger ihop. Den holistiska träningsfilosofin bygger på variation och dynamik som gör träningen roligare och mer utvecklande. Vilket i sin tur gör att resultaten kommer snabbare.

Jag har utvecklat en unik rehabiliteringsmetod i fem steg med funktionell anatomi som grund.Jag förklarar skillnaden mellan mekanisk och biomekanisk styrketräning och avhandlar den muskelfysiologiska och vetenskapliga grunden för evidensbaserad styrketräningsmetodik.

För många kollegor inom vård och träningsbranschen är det bara ett jobb för mig är det en livsstil…

”Welcome to my world”

MaXimus


Copyright 2016 Ånäskliniken
Webbdesinger: KarlZon's