Häng på BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG 3 träning i Ruddalen Dyra gymkort och lediga dagar. Häng med CIA och våra andra "inspiratörer" ut i Ruddalen, med eller utan barnvagn. Dessa pass är för alla och kostar inte mycket..

BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG drivs av en rastlös själ med brinnande engagemang

BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG drivs av en rastlös själ med brinnande engagemang, ja så kan man beskriva Cecilia Hansson, vars energi nästan går att ta på.  Med omättlig lust att starta igång nya projekt har hon bidragit till bland annat en lekplats vid Frölunda Torg och hjälpt flertalet unga vuxna att komma bort från bidrag och in på arbetsmarknaden.

BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG drivs av en rastlös själ med brinnande engagemang

Häng på BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG 3 träning i Ruddalen Dyra gymkort och lediga dagar. Häng med CIA och våra andra "inspiratörer" ut i Ruddalen, med eller utan barnvagn. Dessa pass är för alla och kostar inte mycket..

Cecilia Hansson går med rak hållning och snabba steg genom korridoren. Ett avbrott mot den lugna stämningen i kontorsbyggnaden för enhetschefer i Västra Frölunda. Medan hon pratar i telefon visar hon in till ett trångt mötesrum med vita persienner i fönstren, vita stolar, ett litet vitt bord och dålig luft.

Cecilia lägger ifrån sig sina två telefoner på bordet. Hon beskriver sitt nuvarande arbete som väldigt administrativt men också utmanande. Hon är nyligen tillsatt som vikarierande enhetschef på LSS, boende med särskild service där hon ansvarar för ca 25 personal och ungefär lika många boende.

– Jag har svårt att vara chef, alltså för auktoritär. Jag vill gärna vinna personalens hjärta och få dem att vara glada och positiva, säger hon. Utan tidigare erfarenhet och utan att egentligen ha sökt jobbet hamnade hon här. Kanske inte så förvånande då Cecilia är en person som gärna kastar sig ut i det okända, vilket är ett återkommande tema genom hennes liv och tidigare projekt.

Positivparken växte fram genom Cecilia

Häng på BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG 3 träning i Ruddalen Dyra gymkort och lediga dagar. Häng med CIA och våra andra "inspiratörer" ut i Ruddalen, med eller utan barnvagn. Dessa pass är för alla och kostar inte mycket.. Tänk dig att du är ute och promenerar i Ruddalen. Det är bitigt kallt men solen skiner över de snötäckta stigarna.

Ett av Cecilias tidigare projekt, lekplatsen Positivparken en bit från Frölunda Kulturhus, lockar mängder med barnfamiljer varje dag. När lekplatsen kommer på tal glittrar det till i Cecilias ögon. Hon fick för några år sedan uppdraget att starta parkens verksamhet med i stort sett fria tyglar, vilket bidrog till daglig bemanning och en uppsjö av gratis aktiviteter för barn.

– Positivparken är som mitt skötebarn. Det blev så himla bra. Det kunde ju blivit en park där man bara slänger upp lite leksaker och dricker kaffe, säger Cecilia. RebeckaAdin Unga Fixare Men trots kärleken till Positivparken hoppar hon efter några år på rollen som projektledare för ännu en nysatsning i stadsdelen.

Projektet kom att kallas för ”Unga Fixare” och Cecilia fick ännu en gång forma allt från början. Målet var att få arbetslösa unga vuxna tillbaka ut i arbetslivet genom olika hantverksjobb. Det tog en vecka för Cecilia att trycka loggan ”Unga Fixare” på en bil, fixa arbetskläder och skapa en arbetsgrupp av unga vuxna på försörjningsstöd, som hon själv handplockat utifrån intervjuer.

–Jag gjorde en logga. Det får man ju inte göra inom kommunen. Det ska ju vara Göteborgs stad, lite formellt och fint, inte hålla på att synas för mycket. Men det var ju ingen logga, det var ju bara en text! Så jag fick igenom det. Jag ville ju att det skulle synas jättemycket! Cecilia var med de unga fixarna hela tiden.

Hon jobbade med dem på golvet när de målade och fixade. Hon fick höra deras livshistorier där många av dem varit utsatta, blivit lurade på pengar eller hamnat i knipa på olika sätt. En gång i veckan stod träning på schemat.

Obligatorisk utomhusträning som Cecilia höll i. Hon drev dem framåt i arbetet med hårda riktlinjer och disciplin. – Det låter militäriskt, men det var lite så. Det här är personer som behöver disciplin, strikta rutiner och känna att de jobbar. Sedan kan de titta på resultat och vara stolta.

Det är så. Man sliter, peppar, pushar och höjer dem samtidigt, säger hon. Projektet skulle vara ett halvår men höll på i två och ett halvt år. Efter projektet visade en undersökning att 80 procent av de 25 stycken hon anställt var helt självförsörjande utan bidrag.

Några av dem minns Cecilia lite extra, sina ”guldsjärnor” kallar hon dem. En av dem var en kille hon hjälpt få en praktikplats inom staden och som hör av sig långt senare med ett glatt besked. – Han ringde upp mig och säger att den dagen hade han skrivit på ett kontrakt för fast tjänst på Intraservice, Göteborgs stad.

Han sa: ”Hade du aldrig ringt det där samtalet så hade jag aldrig varit där jag är idag”. Så mycket Kärlek! Säger Cecilia.

BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG sedan 2013

BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG sedan 2013

Häng på BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG 3 träning i Ruddalen. Här slipper du dyra gymkort och på lediga dagar. Häng med CIA och våra andra ”inspiratörer” ut i Ruddalen, med eller utan barnvagn. Dessa pass är för alla och kostar inte mycket.. Tänk dig att du är ute och promenerar i Ruddalen.

Det är bitigt kallt men solen skiner över de snötäckta stigarna. Plötsligt ser du någonting längre bort som snabbt rör sig mot dig, närmare bestämt en grupp på cirka tio personer skjutandes på barnvagnar. Och de promenerar inte, de springer.

Jag har jobbat på Positivet och gillar att träna, så jag kände att jag ville få in lite friskvård i vår verksamhet, berättar Cecilia Hansson som dragit igång olika Crossnature-pass, en träningsform där man jobbar med såväl styrka som kondition, ute i naturen.

I oktober 2013 gick de första passen och nu har de dragit igång igen efter sommaren -22.

Varje Måndag och Onsdag dag klockan 18.00 går starten för ett 60-75 minuters träningspass med start vid Positivet.

Gym Inne och Ute

Vår vision 

Läs nästa artikel

Kettlebells 1

Boka tid på ÅNÄSKLINIKEN-040Massage

Cardiokurs i Kettlebells-Girya Level 4

TNT-kurs i Kettlebells-Girya Level 5

IronMan-kurs-Kettlebells-Girya Level 6

Läs föregående artikel

Köp Skivstång Online


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG drivs av en rastlös själ med brinnande engagemang”

  1. […] BOOTCAMP BY CIA GÖTEBORG drivs av en rastlös själ med brinnande engagemang […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *