Magfettet sitter som klistrat?

Magfettet sitter som klistrat?Magfettet sitter som klistrat? Fettet på magen är det allra svåraste att bli av med, särskilt om du är man och har låga testosteronvärden

Magfettet sitter som klistrat? Enklast är om du undviker saker som gör att du lägger på dig fett på magen från första början, men om det redan är för sent och du känner att fettet nästan är fastklistrat kan dessa tips hjälpa dig att bli av med det.

Bukfett är ohälsosamt av många olika anledningar. Det ökar risken för diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Detta gäller inte bara extremt överviktiga, utan alla människor med mycket fett på magen riskerar allvarliga problem med hälsa.

Fettet på magen är också det som täcker dina magrutor. Det spelar ingen roll hur intensivt du tränar, hur många cirkelträningspass du kör, eller hur högfrekvent du tränar magen med isolerande styrketräning. Om du inte gör dig av med fettet på magen kommer du aldrig se dina magrutor tydligt.

Lyckligtvis är fettet på magen inte så svårt att göra sig av med som man kan tro, men det är utmanande eftersom det tar tid och kräver mycket tålamod. Innan vi går igenom ett par saker du kan göra annorlunda så ska vi lite snabbt titta på några vanliga orsaker till att du lägger på dig mycket fett på magen.
Snabba tips för hur du gör dig av med magfettet och hur du kan träna och äta för att få fram magrutorna.

1: Magfettet sitter som klistrat? Du dricker socker

Socker är den enskilt största orsaken till att människor samlar på sig stora mängder fett på magen. Sannolikheten är stor att du får i dig mycket mer socker än vad du tror, särskilt om du dricker mycket läsk, energidrycker och kaffe eller te tillsammans med mjölk, socker eller andra sötsaker.

Det är skillnad på kolhydrater och kolhydrater, på samma sätt som det är skillnad på protein och protein – Studier har visat att socker är en vanlig orsak till magfett visar att människor som dricker mycket läsk har sämre insulinkänslighet och mer magfett.Lägg därtill att kalorier i vätskeform inte mättar lika bra som mat, vilket gör att du äter mer samtidigt som det är lätt att konsumera för mycket läsk. Socker är något du vill undvika i allmänhet, men drycker som innehåller socker vill du undvika i synnerhet, eftersom det i högre utsträckning ökar risken att du lägger på dig magfett.

2: Magfettet sitter som klistrat? Du dricker alkohol

En annan vanlig orsak till magfett är frikostig konsumtion av alkohol. Alkohol hämmar fettförbränningen och kalorierna som du får i dig när du dricker alkohol lagras lättare som kroppsfett. Bara en sådan sak är alarmerande när man undviker att lägga på sig fett på magen eller försöker gå ner i vikt som man.
Om du vill göra allt du kan för att minska fettinlagringen eller göra dig av med kroppsfett kan det vara en bra idé att dra ner på alkoholkonsumtionen eller sluta dricka alkohol helt och hållet en period.

3: Du rör knappt på dig

Detta är ingen nyhet för någon, men faktum kvarstår: inaktivitet gör att du lägger på dig mer kroppsfett, inte allra minst runt magen.

I takt med att vi blir mer uppkopplade via smart phones, mer stillasittande framför TV:n och rör på oss mindre blir den fysiska aktiviteten allt viktigare. Om du vill slippa se hur magen växer så är detta något du behöver förändra. Om du går ner i vikt och slutar träna regelbundet, men fortsätter tänka på hur du ska äta, finns fortfarande en risk att du lägger på dig mer fett på magen igen.

Lösningen: Hur du gör dig av med magfett

Du kan inte punktförbränna fettet på magen. Det finns inget sätt att bara gör dig av med fettet på magen. Du måste göra dig av med kroppsfett över hela kroppen – till dess att fettet på magen försvinner. Detta är enda sättet att åstadkomma det på.

För att försäkra dig om att du gör saker som drar åt rätt håll, så du inte bara gå ner i vikt och tappar muskler utan gör dig av med kroppsfett och behåller muskelmassa behöver du veta hur du ska träna och äta rätt för att närma dig ditt mål.

Kosten

 • Skapa ett underskott på 400-600 kalorier
 • Ät 2,2 gram protein per kilo kroppsvikt
 • Ät alla makronutrienter, nolla varken fett eller kolhydrater

Komplettera med kosttillskott om du behöver det.
Den goda nyheten är att det går snabbt att lära sig, om du vill. Kommer du bara igång med måltidsplaneringen och utgår från dessa siffror så har du all kunskap du behöver för att veta hur du ska lägga upp kostschemat på ett fungerande sätt för att göra dig av med magfettet.

Träning

 • Styrketräna 3-4 gånger per vecka
 • Träna för styrka först, sedan för muskeltillväxt
 • Fokusera på flerledsövningar
 • Rör på dig 60 minuter varje dag

Du bör fokusera på flerleds-övningar som knäböj, marklyft, militärpress – basövningar helt enkelt. Träna först för att bli stark och explosiv och det räcker att du kommer iväg 3-4 tillfällen per vecka för att du ska se resultat snabbt. Utöver det vill du vara fysiskt aktiv åtminstone 60 minuter varje dag. Detta kan vara promenader, eller något annat som du tycker är kul.

Sammanfattning

Du behöver inte träna varje dag, svälta dig själv, eller köra flera timmar cardio varje dag för att gå ner i vikt, bränna fett och göra dig av med fettet på magen. Tränar du för mycket eller äter för lite kalorier kan det till och med försämra dina resultat. Nyckeln är att hitta den gyllene medelvägen med kost och träning.

Det enklaste sättet att åstadkomma detta är att fokusera på helheten, att du styrketränar regelbundet, att du följer ett matschema med ett kaloriunderskott, att du är lite mer fysiskt aktiv utöver styrketräningen ett par dagar i veckan. Med detta har du ett välbeprövat recept på att gå ner i vikt som garanterat fungerar.

Massageterapeuten MaXimus 

Massageterapeuten MaXimus

En hel klinik bara för en kund åt gången. Jag, MaXimus har ägnat hela mitt yrkesverksamma liv åt utbildningar och mina arbeten som massageterapeut, sjukgymnast, personlig tränare och som rehabiliteringsspecialist.

Tyvärr så har jag ägnat nästan lika lång tid på att göra affärer med stor ekonomisk framgång som resulterade i en Stroke i Mars – 2014. Idag är jag glad att jag lever och att jag fick chansen att stanna upp och inse vad som ger mig mest glädje och självförverkligande. Jag har en unik kompetens. Jag följer inga trender, jag samlar på kunskap.

Det enda som intresserar mig är vilken träning som ger snabbast resultat.

Läs om vår träningsfilosofi 

040massage i Malmö – Dipl. Massageterapeut – Cert. Massör – Rysk Spikmatta – Centralt i Malmö – Triangeln – Davidshall

Läs denna artikel

Läs nästa artikel 

Läs om vår träningsfilosofi 

Priser hos Maximus 

Vår vision 

Läs nästa artikel

Kettlebells 1

Köp Gymredskap hos oss


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Magfettet sitter som klistrat?”

 1. Profilbild för Anders Coach

  Hjälp priserna och får fler medlemmmar!
  Jag vill ha Ånäs som Start och rent PT gym. Kanske vissa får möjlighet under begränsad tid stt tröna själva ibland..
  https://www.gymmet.eu/kost
  Lågkolhydrat kost för tävling eller en annan anledning att minska i fettprocent.

  Intermittent eller cykliskt intag av kolhydrater.
  Att tävla och träna med lågkolhydrat kost. (Bodybuilding med dess olika klasser men alla med målet mer muskler och mindre fett)

  För de som kan leva utan att över äta kolhydrater verkar de flesta hitta sin variant av hur mycket kolhydrater de behöver. Allt från icke motionerande till elit. DVS De som får hjälp av expertis inom metabolismens icke beräknade utveckling av hur vi får i oss mat nu jämfört med kanske senaste tusen åren.

  Lchf med inga eller nästa inga kolhydrater är inte bra i längden oftast omöjligt om man aktiv, jämför 30-50.000 steg per dag var normalfallet idag 1000-3000. vaknar äter går 5 meter till bilen 20 meter till kontoret, sitter i princip hela dagen plus att vi äter kanske 3 gånger till innan vi går 20-30 meter till o äter 2 gånger till innan vi skall sova…

  Troligen så är du, läsaren alltså ingen latmask så 10.000 steg är nog ditt minimum plus 60-90 min medel till hårdintensiv aktivitet.
  I detta läge är gymmet oantastligt bäst. Men tyvärr saknar 95% av befolkningen utbildning i vad man skall göra, hur man skall göra och under hur lång tid per dag.

  Dock är det stor skillnad på individnivå och aktivitets nivå, vi vill behålla/öka muskelmassan samt förlora en del fett samtidigt.
  Lite klumpigt uttryckt kan man säga att Lchf/Atkins för den stora massan människor brukar bli att vatten o muskler minskar för mycket så man glädjes sig åt fel sak. Det beror på okunskap vilket vi nu skall reda ut. Hemligheten är att inte ligga i ketos hela tiden samtidigt som man äter på tok för lite fett o protein. Det löser man genom att räknas ut sin kaloriförbrukning. Vilket hur man än gör är teoretisk men det går at minimera felmarginalerna. Då kan man med lite jävlar anamma komma i tävlingsform relativt enkelt. för oss muskelfresk är kolhydrater viktigt för att få upp insulinet ibland så proteinet hamnar musklerna utan att fettet lagars på kroppen.
  Hur fungerar intermittent låg kolhydrat?

  Med tillräckligt lite kolhydrater, tvingas kroppen att använda fett som energikälla men med för lite fett så orkar vi inte träna. Alltså måste vi äta fett, för lite fett och kroppen börjar förbruka musklerna istället. Stickor att kontrollera att man är i kesos är ett bra hjälpmedel.
  Tuffaste dagarna första tiden är sönd-månd-tisd-onsd-torsd. Börja dieten en söndag!
  Hur gör man?

  Först räknar du ut vad du skulle vägt utan fett, nåja.. inte helt utan men på ett ungefär. Säg att vågen visar 70 kg och du har 20% fett. Vi säger kan ta ett exempel som heter Jennie, 70kg minus 20% blir ca 56kg. Om vi multiplicerar det med 2 får vi 112. Då skall Jennie äta minst , 112 gram protein varje dag. Det multiplicerar vi med 4 så får vi 448 kcal.

  Resten av kcal skall vara fett!
  1400kcal minus proteinkalorier är då 1400kcal minus 448kcal = 952kcal. OBS!! Från fett!! kcal vilket är 90-95gr fett.
  Hur mycket kcal förbrukar vi? En aktiv man minst 4 dagar på gymmet plus 1-2 timmar cardio tränande man ca: 30-35 gånger kroppsvikten enligt vågen. För kvinnor tar vi bort 1/3 vilket blir 20-25 gånger kroppsvikten på vågen.
  I Jennies fall 70kg x 25 = 2100kcal och vi börjar med att äta 500 kcal mindre än förbrukningen, det blir i detta fall
  1600kcal minus proteinkalorier är då 1600kcal minus 224kcal = 1376kcal. OBS!! Från fett!! 1376kcal vilket är 130-140gr fett.

  Noll kolhydrater! (jag vet det är svårt men det går bättre efter 2-3 veckor.

  Ok nu till lösningen: Varför skall detta fungera?
  Jo, glykogen dvs kolhydrater är energin till träning, men det finns inga. Fett är svårt för kroppen att använd till träning men allt tid utanför träningen använder kroppen fett. Låg/medelpuls. Upp snabb powerwalk max. Sen byter kroppen till glykogen. Annars bryter den ner muskelmassan eller tar av proteinet du ätit.
  Så vad gör vi nu?


  Nu får du äta!

  Fredag em börjar du äta kolhydrater, det finns de som kan äta obegränsat under 18-20 timmar men jag vågar inte chansa på det rådet. Så 10-12 x den fettfria kroppsvikten för en man. 7-10 för kvinnor blir för Jennie 380. alltså 4-500gr kolhydrater fredag 18.00-lördag 24.00 Du har bara en chans så slarva inte, sen om du börjar 15 och slutar äta 21 är inte så noga.
  En sak är noga, träna alltid på fredagar och efter passet 30-40 gr protein och 60-80 gr kolisar. De kolisarna räknar du av från de kolisar du skall äta sen. Planera noga eftersom du då kan äta exakt vadsomhelst.
  Under dina åtar dygn, så minskar du fettintaget till max 50gr. På fredag och lördagen.
  Fredagsträning blir kanske seg o jobbig men viktigaste! Så därför skall du äta två frukter vad som helst 1 timma före passet och de kolisarna räknas inte. De är för dra igång systemet o ge dig lite mer kraft.
  Nu skall vi räkna ut om o när du skall minska antal kcal per dygn…Om inte det fungerar minskar man fettet INGET ANNAT!!
  Alltså du skall om du sköter dig minska något i vikt varje vecka. Annars tar du bort 50 gram fett per dag.
  Kroppen är tom och börjar förbruka dem direkt så efter ett pass är du i kesos igen. MINSKA ALDRIG PROTEINET! Råkar du höja proteinet lite så gör det inget.


  Copyright © 2018 GYMMET. Alla rättigheter förbehålls.

  DESIGNED BY EMIL KIHLSTRÖM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *